Naar wat ben je naar op zoek?

Loopt het in je relatie niet allemaal van een leien dakje? Dat is normaal, relatieproblemen komen in de meeste relaties wel eens voor. Om je relatie weer te versterken, is het belangrijk die relatieproblemen op te lossen. Soms lukt dat zelf, maar even vaak gaat het niet om er samen uit te geraken. Dan kan relatietherapie een oplossing bieden. Als derde partij biedt WALSHA nieuwe inzichten in jullie relatie en leren we je beter communiceren met je partner(s).

Walsha Relatie Opera 250

Wat is relatietherapie?

Bij relatietherapie gaan we samen met jou en je partner(s) op zoek naar de problemen in jullie relatie. We helpen jullie weer rustig en open te communiceren en vooral te luisteren naar elkaar. Op die manier ontdekken jullie nieuwe inzichten in de relatie die jullie band kunnen versterken en het vertrouwen vergroten.

De therapie bestaat meestal uit verschillende sessies samen met je partner(s), maar ook individuele sessies zijn mogelijk bij WALSHA.

Contacteer ons voor
een vrijblijvend gesprek

Het nut van relatietherapie

Veel koppels staan negatief tegenover relatietherapie. Ze gaan ervan uit dat ze hun relatieproblemen zelf kunnen oplossen en geen hulp nodig hebben, maar relatietherapie kan enorm veel voordelen hebben voor je relatie, zelfs als alles goed lijkt te gaan. Tijdens de therapie leren jullie elkaar nog beter kennen. Jullie kunnen op een open en onbeoordeelde manier met elkaar praten en elkaars diepste verlangens of irritaties ontdekken. Dat creëert een diepere connectie en resulteert in minder ruzies en meer begrip voor elkaar. Zo bouwen jullie samen aan een duurzame relatie met een stevige basis.

Sidebar Image Content 01
Pexels Shvets Production 7176319
Image Grid

Relatietherapie voor diverse relatieproblemen

Er zijn verschillende soorten relatieproblemen waarvoor therapie nuttig is:

 • onbalans, afstand in de relatie
 • onbegrip, communicatieproblemen
 • herhalende ruzie
 • verschillend toekomstbeeld, bv. ik wil geen kinderen en mijn partner wel
 • sleur in je relatie
 • ontrouw en bedrog
 • irritaties, bv. ik kan mijn man/vrouw niet meer verdragen

Herken je je in een van deze situaties of heb je nog een ander relatieprobleem? Laat je dan begeleiden door een relatietherapeut.

Contacteer ons

Relatietherapie in elke fase van de relatie

Veel koppels grijpen naar relatietherapie als een laatste boei om hun relatie te redden. Bij WALSHA zien we relatietherapie als een manier om je relatie te versterken. Het kan je helpen in elke fase van de relatie of bij elke grote verandering, niet enkel wanneer de relatie al bijna uitgedoofd is. Het is net beter om preventief aan een duurzame relatie te werken en relatieproblemen vroegtijdig aan te pakken, dan te wachten tot het (bijna) te laat is. Anderzijds kan relatietherapie helpen voor koppels die beslissen om uit elkaar te gaan. Therapie helpt hen dan beter te communiceren zodat de scheiding vlot verloopt.

Zitten jullie op een belangrijk punt dat een grote impact heeft of zal hebben op jullie relatie? Een relatietherapeut helpt jullie antwoorden te vinden op jullie vragen en samen naar oplossingen te zoeken.

Maak een afspraak

Wie ben jij en wie is je partner? Wat verwachten jullie van elkaar? Wat vinden jullie belangrijk in een relatie? Hoe gaan jullie samen bouwen aan een toekomst?

Hoe verloopt het samenleven? Zijn de huishoudelijke taken gelijk verdeeld? Voelen jij en je partner zich goed bij die verdeling? Wat als jullie elkaar beu zijn?

Hoe belangrijk is een carrière in jullie leven? Zit de balans tussen werk en relatie goed? Wat als jij of je partner te veel werken? Is er nog voldoende tijd voor elkaar?

Willen jullie kinderen? Wat als slechts een van jullie kinderen wil? Hoe voeden jullie je kind(eren) op?

Willen jullie trouwen? Met een huwelijkscontract of niet? Enkel voor de wet of ook voor het geloof?

Hoe blazen jullie je relatie weer leven in? Hoe ontsnappen jullie uit de sleur?

Je partner heeft je bedrogen of jij hebt je partner bedrogen, hoe gaan jullie nu verder? Is er een toekomst voor jullie of scheiden jullie wegen? Hoe vertrouw je iemand opnieuw?

Hoe gaan we respectvol met elkaar om na de scheiding? Wat met de kinderen?

Wie is mijn nieuwe partner en wie ben ik? Hoe ga ik om met de kinderen van mijn nieuwe partner?

Kies voor relatietherapie bij WALSHA en laat ruzies en relatieproblemen achter je

Vraag een gesprek aan

Maak Kennis Met Walter En Natasha

Herontdek je partner tijdens een relatieweekend

Klassieke relatietherapie is een goede manier om je relatie weer leven in te blazen en de connectie terug te vinden, maar bij WALSHA kan je nog een stapje verder gaan. Helemaal tot rust komen in een vakantiesetting en samen met andere koppels herbronnen? Tijdens een ontspannend weekend herontdek je je partner en leer je elkaar kennen op een andere manier. Je relatie krijgt een nieuwe dimensie waarop jullie verder kunnen bouwen.

Meer over onze retraites

Onze werkwijze

Wil je onze hulp inschakelen om je relatie te versterken? Dit is wat je mag verwachten:

Binnen de 48 uur nadat je met ons contact opneemt, hoor je terug van ons. We plannen een kennismakingsgesprek in met jou en je partner(s).

Tijdens een eerste gesprek luisteren we naar jullie verhaal. Waarom nemen jullie de stap naar relatietherapie? We bespreken jullie verwachtingen en eventuele bezorgdheden. Tegelijk is dit voor jullie een kans om te ontdekken of jullie je goed voelen bij ons.

Na het intakegesprek stellen we een begeleidingsplan op. Daarin bepalen we de inhoud van de relatietherapie, de methodes, het aantal sessies, … Alles gebeurt in samenspraak met jullie zodat jullie je 100% comfortabel kunnen voelen bij de relatietherapie.

De therapie bestaat uit een aantal sessies waarin we werken aan jullie relatie. Tijdens vaste evaluatiemomenten is er ruimte voor eventuele aanpassing aan het begeleidingsplan.

Wanneer jullie het gevoel hebben dat jullie relatie fundamenteel verbeterd is en jullie je doelen bereikt hebben, ronden we de relatietherapie af. Willen jullie als koppel bijkomende begeleiding, op retraite of individuele coaching? Bij WALSHA kan je steeds terecht.

Relatietherapie door WALSHA

 • relatietherapie op jouw maat
 • korte wachttijden
 • gekwalificeerde psychotherapeuten
 • onafhankelijk centrum
 • integratieve therapie op jullie tempo
 • ontwikkeling in de relatie en in het individu