Naar wat ben je naar op zoek?

Verliefd, pas samenwonend, net getrouwd, kersverse ouders of uit elkaar gegroeid? In welke fase van de relatie jullie ook zitten, WALSHA helpt je de kwaliteit van je relatie fundamenteel te verbeteren via relatiecoaching.

Walsha Relatie Opera 250
Walsha Relatiecoaching Samen 250
Walsha Relatiecoaching 250

Wat is een relatie eigenlijk?

Een relatie is een betekenisvolle verstandhouding tussen mensen. De meeste mensen zien een relatie als de verstandhouding tussen levenspartners, maar ook met je kinderen, ouders, familie en vrienden heb je een relatie. Bij WALSHA begeleiden we vooral liefdeskoppels en gezinnen via relatiecoaching.

Relaties zijn essentieel voor het voortbestaan van de mens. Niet alleen om ons voort te planten, maar ook uit de nood aan geborgenheid en veiligheid gaan we relaties aan. Mensen hebben sociaal contact nodig en zoeken daarom naar anderen waarbij ze zich goed voelen.

Het klassieke beeld van huisje-tuintje-boompje is lang niet de enige vorm van een relatie. Sommige koppels wonen niet samen (LAT-relatie), hebben een open relatie (seksueel contact met anderen is toegestaan) of een platonische relatie (een relatie zonder seksueel contact). Iedereen kan bij WALSHA terecht voor relatiecoaching, welke vorm van relatie je ook hebt.

Contacteer ons voor een gesprek

Walsha Relatielevensloop 450

De relatielevensloop: van eerste liefde tot nieuw samengesteld gezin

Bij WALSHA bekijken we een relatie altijd vanuit een levensloop. Net als het leven bestaat een relatie uit verschillende fasen, een begin en een einde. WALSHA biedt relatiecoaching aan voor koppels en gezinnen in elke fase van de relatie.

Elke relatie begint bij de datingfase waarin je afspreekt met een of meerdere potentiële partners en elkaar oppervlakkig leert kennen. In deze fase ontdek je of er een klik is en of je een relatie wil aangaan met die persoon of personen. WALSHA helpt je in dit stadium ontdekken wat jij wil in een relatie, waar jouw valkuilen liggen en hoe je op een open en eerlijke manier communiceert met mogelijke partners.

Meld je aan voor een grondige evaluatie bij WALSHA. Wij vergelijken jouw profiel met dat van mogelijke partners. Wanneer een mogelijke match zich voordoet dan brengen wij jullie samen voor een eerste date.

Wanneer je een relatie aangaat, leren jij en je partner(s) elkaar kennen op een dieper niveau. In deze fase voelt alles goed en heeft de relatie een positieve impact op je leven. Hoewel je ook elkaars minder mooie kantjes leert kennen en er kleine irritaties kunnen ontstaan, lossen die zichzelf meestal op. Via relatiecoaching begeleidt WALSHA jullie in deze fase van de relatie naar een diepere connectie met veel respect en wederzijds begrip voor elkaar.

Meld je aan voor een grondige evaluatie bij WALSHA. Wij bespreken met jullie de sterke punten van jullie relatie én de valkuilen. Bij deze valkuilen geven wij jullie de handvaten om hier vaardig mee om te gaan.

De stap naar samenwonen is een heel grote. Het is een belangrijke gebeurtenis die een impact heeft op jullie leven en voor veel koppels angstaanjagend is. WALSHA biedt relatiecoaching aan om jullie angsten en twijfels te overwinnen en helpt jullie duidelijke afspraken te maken. Jullie kunnen je zorgen en verwachtingen delen met elkaar in een veilige omgeving zodat samenwonen vlot verloopt van in het begin.

Veel ruzies bij koppels gaan over werk en carrière. Wanneer een van de partners meer of harder werkt dan de ander, kan de ander zich verwaarloosd voelen. Om dat te vermijden is het belangrijk elkaar te begrijpen en te weten hoe belangrijk werk of carrière is voor jullie allebei. Bij relatiecoaching kunnen jullie het onderwerp bespreken in een veilige omgeving en raad vragen aan een expert die jullie helpt een goede balans te vinden.

De keuze om aan kinderen te beginnen is er niet een die je zomaar maakt. Je relatie zal er helemaal anders uitzien eens jullie kinderen hebben. De discussie om al dan niet een gezin te starten kan zwaar wegen op koppels en zelfs ruzies veroorzaken. Een relatiecoach, zoals WALSHA, kan nieuwe perspectieven bieden en jullie helpen samen tot een besluit te komen.

Wanneer jullie als koppel gaan trouwen, staan jullie voor heel wat beslissingen. Hebben jullie al eens gedacht aan een huwelijkscontract? WALSHA helpt je een contract opstellen dat jullie financiële en materiële bezittingen vastlegt en verdeelt.

Wanneer je al lang een relatie hebt met je partner(s) kan de sleur erin komen. Relatiecoaching kan jullie dan helpen om je relatie te boosten. Via duurzame technieken zoals interactieve (rollen)spellen blazen jullie je relatie weer leven in.

Wanneer een van de partners vreemdgaat, treedt er een grote vertrouwensbreuk op. Veel relaties eindigen dan ook na overspel, maar dat hoeft niet per se. Als jij en je partner(s) elkaar graag zien en samen verder willen, biedt relatiecoaching of -therapie een oplossing. Langzaam bouwen jullie het vertrouwen weer op en leren jullie omgaan met het bedrog.

Zien jullie de relatie niet meer zitten en beslissen jullie uit elkaar te gaan? Ook dan kan relatiecoaching nog nuttig zijn om een vechtscheiding te vermijden. Door een relatiecoach in te schakelen kunnen jullie de relatie met wederzijds respect afsluiten. Vooral als er kinderen zijn, is een goede verstandhouding tussen ex-partners belangrijk. Niet enkel de scheiding van partners, maar ook het verlies van een partner door overlijden is een serieuze klap. WALSHA ondersteunt ook mensen die hun partner verloren zijn met psychologische hulp.

Na een relatiebreuk is het best om even tijd te nemen voor jezelf om de breuk te verwerken. Je ontdekt jezelf opnieuw en vindt misschien nieuwe interesses. In deze fase leer je wat fout ging in je vorige relatie en hoe je dat kan vermijden in de toekomst. Heb je moeite met alleen zijn? WALSHA kan je helpen de relatiebreuk te verwerken en weer gelukkig te zijn.

Wanneer je alles verwerkt hebt en toe bent aan een nieuwe relatie, begint de hele cyclus opnieuw. Je leert opnieuw een potentiële partner kennen die mogelijk ook een breuk achter de rug heeft. Wie weet hebben jullie elk kinderen uit jullie vorige relatie, wat een extra uitdaging kan zijn. Via relatiecoaching kan WALSHA jullie begeleiden in het starten van een nieuw samengesteld gezin.

Kom je graag eens op gesprek?

We luisteren graag naar jouw verhaal

Contacteer ons

Walsha Relatie Kwal 450

Kwaliteit van je relatie meten?

“Heb ik een goede relatie?” is een vraag die veel mensen zich stellen. Bij WALSHA kan je de kwaliteit van je relatie testen.

Doe een relatietest

Methodes van relatiecoaching

WALSHA helpt jullie je relatie te boosten en begripvol met elkaar om te gaan op verschillende manieren. In gezinssituaties stellen we de kinderen altijd centraal en lossen we problemen op in het belang van het kind. Bij relatieproblemen gaan we over naar relatietherapie of relatieweekends die jullie band (opnieuw) fundamenteel versterken.

Onze werkwijze

Binnen de 48 uur na jullie aanvraag krijg je een voorstel voor een intakegesprek.

Tijdens een eerste gesprek leren we elkaar kennen en voelen jullie aan of er een klik met ons is.

Dit is een gesprek van ca 2 uren en wordt begeleidt door Natasha én Walter.
We evalueren de voornaamste aspecten van de relatie zoals:

 • Jullie relatie levensloop
 • Waar ondervinden jullie beiden een probleem?
 • Verbinding
 • Betrokkenheid
 • Seksualiteit
 • Transparantie
 • Familie en gezin
 • Persoonlijke ambities

We stellen een plan voor de relatiecoaching op en bepalen de inhoud en aanpak van de thema’s aan de hand van jullie verwachtingen en doelen.

De opzet is modulair wat betekent dat we jullie per thema uitnodigen.

Walsha biedt jullie een offerte aan op maat én in transparantie.

Samen stemmen we de planning van de modules af.

We begeleiden jullie doorheen de vooropgezette thema’s. We doen dit door actief met jullie aan de slag te gaan.

Al doende leren jullie op nieuwe wijze met elkaar op te gaan, te begrijpen en vooral tot jullie eigen duurzame oplossingen te komen.

Zijn jullie tevreden met het resultaat en hebben jullie eruit gehaald wat jullie wilden bereiken? Dan ronden we de relatiecoaching af.

Blog 03
Blog 06

De unieke benadering van WALSHA

 • professionele begeleiding op jouw maat
 • intensieve modulaire aanpak
 • persoonlijke groei op verschillende vlakken
 • merkbare verbetering en gegarandeerd resultaat
 • gedetailleerde diagnose
 • onafhankelijk centrum