Naar wat ben je naar op zoek?

Onze alumni aan het woord, Vera Van den Borre vertelt

Wanneer ik in het kader van bemiddeling word gecontacteerd, raakt het mij steeds hoe belangrijk mensen het vinden om een bepaalde periode in hun leven mooi te kunnen afsluiten. De bereidheid van mensen om te gaan voor een positieve en constructieve discussie, verrast mij telkens weer.

Mijn omgeving vraagt mij soms of die bemiddelingsopdracht emotioneel niet zwaar weegt op mij, als persoon. Ik antwoord hen dan steeds dat ik heel veel voldoening en positiviteit haal uit de wilskracht van mensen.

Samen proberen we de puzzelstukjes weer in elkaar te laten passen.

De bemiddelingspraktijk

Praktijklogo Vera Van Den Borre

Tijdens mijn opleiding ‘Rechten’ aan de Gentse Universiteit is mijn voorkeur steeds uitgegaan naar het familiaal recht. Ik had nooit de ambitie om in de advocatuur te gaan en studeerde een extra jaar ‘notariaat’.

Ook in deze opleiding genoten de familiale akten mijn voorkeur. Inmiddels werk ik meer dan 25 jaar in het notariaat, waar ik voornamelijk de echtscheidingen, ouderschapsregelingen,.. behandel.

In 2020 heb ik deze jarenlange ervaring geperfectioneerd, door een opleiding te volgen tot familiaal bemiddelaar.

Ondertussen werk ik 1 jaar als familiaal bemiddelaar, op zelfstandige basis.

Ik heb in dat jaar mogen ondervinden dat mensen mij hun vertrouwen schenken, op juridisch vlak, maar ook en vooral op menselijk vlak.
Voor mij is het belangrijk te voelen dat mijn job meer is dan een job, maar dat ik samen met die mensen het verschil heb gemaakt.

Hier vind je mijn gegevens van de praktijk!

Alumnus van Walsha (vroeger People Interaction)

Bij Walsha heb ik geleerd om naar mezelf te kijken en mezelf beter te leren kennen. Zelfreflectie is voor mij heel belangrijk en noodzakelijk in de omgang met anderen.

De opleiding heeft mij de tools bezorgd waaraan het mij ontbrak om de stap naar een bemiddelingspraktijk te zetten.

Knap van je Vera om bemiddeling mee te promoten in Vlaanderen. Wij zijn trots op je!

Walter en Natasha