Naar wat ben je naar op zoek?

Hoe laat jij je partner weten dat je hem/haar leuk vind?

Woorden en gebaren die jij aan je partner geeft hebben een positieve invloed op je relatie. Een positieve reactie op deze brengt jouw en je geliefde dichter bij elkaar!
Deze vorm van communicatie maakt je relatie duurzamer.

In verbale communicatie kan je op een sterke wijze je partner laten merken dat hij/zij zo belangrijk is voor jouw.
Bekijk volgende uitspraken even en evalueer het verschil!
Ik wil wandelen gaan, ga je mee?   of
Ik wil met jouw wandelen gaan, wil jij met me mee?   of
Liefste, ik wil zo graag met jouw wandelen gaan, ik voel me steeds zo verbonden door met jouw wandelen te gaan, wil je met me mee?

In het eerste voorbeeld is het een neutrale uitnodiging. Het is correct maar geeft je partner niet het gevoel dat hij/zij belangrijk en/of speciaal is voor je.
In het tweede voorbeeld maak je duidelijk dat jij met jouw partner wil gaan wandelen. Niet met iemand maar met ‘jouw’. Dit maakt het persoonlijk en maakt duidelijk dat het niet op het wandelen gaat maar ‘wandelen met jouw’. Een uitnodiging waar moeilijk ‘nee’ op te antwoorden is. Het bevestigt je bijzonderheid.
In het derde voorbeeld versterk je het tweede voorbeeld door er koosnaampjes of gevoelens mee in op te nemen. Je geeft mee aan je partner wat hij/zij precies voor je betekent. In termen van communicatie spreken we hierover inhoud, betrekkings- en bestaansniveau. Dit wil eenvoudig weg zeggen dat je communiceert waarover, hoe jij je verhoudt tot je partner én dat je je partner belangrijk vindt.

Walsha Relatie Kwal 450

Non-verbale communicatie stelt in termen van informatieoverdracht zoveel meer voor. Als richting mag je aannemen dat in de non-verbale communicatie 93% van je boodschap is vervat.

Hierbij enkele tips die voor verbinding zorgen:

  • Affectieve aanraking zoals een hand vastnemen, een knuffel, een kus, even wrijven met je hand over rug of schouder, …
  • Gezichtsuitdrukkingen zoals een glimlach, een handkusje blazen, een sensuele tongbeweging, …
  • Speelse aanrakingen zoals kietelen, een dansje, een zachte heup bump, …
  • Helpende gebaren zoals de deur open houden, een zitplaats vrijhouden of aanbieden, dingen aanreiken, het aanduiden van iets leuks om samen te doen, …
  • Je stem gebruiken door te lachen, humming, neuriën, grommen, kreunen en dit alles op zulke wijze dat het je partner uitnodigt tot interactie en interesse in elkaar.

Hoe kan me meer aandacht hebben voor deze wijze van communicatie?

Positief reageren (betekent ‘turning towards’) op je partner’s uitnodiging tot interactie is zoals een storting maken op je emotionele bankrekening.

Investeer in je relatie en exploreer verder met je partner bij Walsha.

Van harte welkom

Walter en Natasha

Walsha Relatie Kwal 450
Walsha Relatie Opera 250
Walsha Depressie 250